Hoe wordt er gechiptuned bij GO-Eco Chiptuning?

Elke moderne auto en motorfiets beschikt tegenwoordig over een ECU. In de ECU wordt het motormanagement geregeld, zoals; ontstekingstijdstip, inspuiting, turbodruk. Deze parameters zijn als tabellen opgeslagen en kunnen worden aangepast. Bij het chiptunen worden de tabellen die betrekking hebben op de prestaties van de motor optimaal op elkaar aangepast. Dat zijn vaak meer dan honderd tabellen.

Om elk motortype van elke auto optimaal aan te kunnen passen met nul kans op fouten, hebben wij op de testbank ontwikkelde bestanden. Nadat we een back-up hebben gemaakt van de originele motormanagement software van het voertuig, wordt de software met deze bestanden aangepast. Klant specifieke wensen kunnen hierin door ons worden meegenomen.

Veel motoren zijn door de fabrikant gedowngrade om in een goedkoper marktsegment aangeboden te kunnen worden. In dit soort gevallen verwijderen wij de softwarematige begrenzingen en zijn de vermogens- en koppelwinsten procentueel gezien vaak nog hoger.

Ook het aanpassen van het karakter van de DSG bak en het verkorten van schakeltijden behoren tot de mogelijkheden. In bepaalde gevallen kan GO-Eco ook de digitale vermogens- en koppelindicatoren in het dashboard zo aanpassen dat ze de nieuwe toegenomen waardes ook kunnen aangeven. (BMW F-series...) De aanpassingen die wij aan de motormanagement software doen blijven ruim binnen de fabriekstoleranties en veroorzaken bij normaal gebruik geen extra slijtage.

GO-Eco chiptuned alleen door directe aanpassingen in het motormanagement. Wij gebruiken geen piggybacks of powerboxen...

Bekijk wat een GO-Eco Chiptuning voor uw auto zal doen.

voorzijde pand go-eco chiptuning molenwerf 17 uitgeest

Stap 1

Wij bespreken telefonisch met u de mogelijkheden en prijs voor chiptuning van uw auto.
We plannen een geschikte datum en tijd en u komt naar ons bedrijf in Uitgeest.

Stap 2

Wij overleggen met u over de gewenste vorm van chiptuning, geven advies en beantwoorden uw vragen.

Geef uw wensen door met betrekking tot soepeler rijgedrag, gasresponse, bottompower en brandstofbesparing. U kun uw wensen ook op de dag van tuning nog met onze technische mensen bespreken.

Stap 3

Er volgt een korte inspectie om te checken of het voertuig in aanmerking komt voor een GO-Eco chiptuning.

Stap 4

De GO-Eco opdrachtbon wordt ingevuld en door beide partijen ondertekend.

Stap 5

De software in de ECU van uw auto wordt uitgelezen.

Stap 6

Van de uitgelezen software wordt een back-up gemaak. Dit bestand bevat de originele motormanagement software van uw auto.

Deze back-up bewaren wij voor u in onze database. Op verzoek sturen we u een kopie.

Stap 7

De technische mensen van GO-Eco Chiptuning passen een kopie van de uitgelezen software aan m.b.v. onze geteste remaps (tunings). Klantspecifieke wensen m.b.t. koppel, gasresponse, efficiency etc. kunnen hierin worden meegenomen. Dit is onze Stage2 tuning.

Opmerking: onze Stage1 tuning bevat het maximale koppel en vermogen dat binnen de grenzen van de standaard configuratie van de auto haalbaar is. (Bij sommige tuners geldt dat Stage1 een percentage hiervan is. Als je dan het maximale wilt, dan noemen ze het Stage1 Plus of Stage2 en wordt de rekening hoger).

Stap 8

Het Stage1 bestand wordt naar de ECU van uw auto geschreven. Uw auto kan direct profiteren van de aangepaste parameters en hoeft niet "in te leren".

Stap 9

U maakt samen met onze medewerker een testrit om de nieuwe rijeigenschappen van uw auto te ervaren.

Stap 10

Als alles naar wens is, dan betaalt u onze medewerker het afgesproken bedrag en kunt u gaan genieten van het toegenomen vermogen en de verbeterde souplesse van uw auto.

Voor een chiptuning van GO-Eco geldt: 14 dagen niet goed dan originele software terug en geld terug. Alle werkzaamheden van GO-Eco vallen onder de Algemene Voorwaarden van GO-Eco.

Wij weten zeker dat uw gechiptunede auto u aangenaam zal verrassen en voor veel meer rijplezier zal zorgen. Gebruik onze configurator om de vermogenswinst van uw auto in beeld te brengen.

De werkruimte van go-eco chiptuning uitgeest vanaf de overheaddeur gezien
Bekijk wat een GO-Eco Chiptuning voor uw auto zal doen.
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by Orangeline Uitgeest  © i.o.v. GO-Eco Chiptuning