Hoe wordt er gechiptuned bij GO-Eco Chiptuning?

Elke moderne auto en motorfiets beschikt tegenwoordig over een ECU. In de ECU wordt het motormanagement geregeld, zoals; ontstekingstijdstip, inspuiting, turbodruk. Deze parameters zijn als tabellen opgeslagen en kunnen worden aangepast. Bij het chiptunen worden de tabellen die betrekking hebben op de prestaties van de motor optimaal op elkaar aangepast. Dat zijn vaak rond de honderd tabellen.

Om elk motortype van elke auto optimaal aan te kunnen passen met nul kans op fouten, hebben wij op de testbank ontwikkelde bestanden. Nadat we een back-up hebben gemaakt van de originele motormanagement software van het voertuig, wordt de software met deze bestanden aangepast. Klant specifieke wensen kunnen hierin door ons worden meegenomen.

Veel motoren zijn door de fabrikant gedowngrade om in een goedkoper marktsegment aangeboden te kunnen worden. In dit soort gevallen verwijderen wij de softwarematige begrenzingen en zijn de vermogens- en koppelwinsten vaak nog hoger.

Ook het aanpassen van het karakter van de DSG bak en het verkorten van schakeltijden behoren tot de mogelijkheden. In bepaalde gevallen kan GO-Eco ook de digitale vermogens- en koppelindicatoren in het dashboard zo aanpassen dat ze de nieuwe toegenomen waardes ook kunnen aangeven. (BMW F-series...) De aanpassingen die wij aan de motormanagement software doen blijven ruim binnen de fabriekstoleranties en veroorzaken geen extra slijtage.

GO-Eco chiptuned alleen door directe aanpassingen in het motormanagement. Wij gebruiken geen piggybacks of powerboxen...

Bekijk wat een GO-Eco Chiptuning voor uw auto zal doen.

Stap 1

Wij bespreken telefonisch met u de mogelijkheden en prijs voor chiptuning van uw auto.
We plannen een geschikte datum en tijd en u komt naar ons bedrijf in Uitgeest.

Stap 2

Wij overleggen met u over de gewenste vorm van chiptuning, geven advies en beantwoorden uw vragen.

Geef uw wensen door met betrekking tot soepeler rijgedrag, gasresponse, bottompower en brandstofbesparing. U kun uw wensen ook op de dag van tuning nog met onze technische experts bespreken.

Stap 3

De GO-Eco medewerker maakt samen met u een korte rit in het te chiptunen voertuig om te checken of het voertuig in aanmerking komt voor een GO-Eco chiptuning.

Stap 4

De GO-Eco opdrachtbon wordt ingevuld en door beide partijen ondertekend.

Stap 5

De software in de ECU van uw auto wordt uitgelezen.

Stap 6

De uitgelezen software wordt naar het kantoor van GO-Eco Chiptuning gestuurd. Hier wordt een back-up gemaakt van de originele motormanagement software van uw auto.

De back-up bewaren wij voor u. Op verzoek sturen we u een kopie.

Stap 7

De experts van GO-Eco Chiptuning passen de software m.b.v. de geteste remaps aan.

Stap 8

Onze medewerker download het aangepaste bestand en schrijft dit naar de ECU van uw auto. Uw auto kan direct profiteren van de aangepaste parameters en hoeft niet "in te leren".

Stap 9

U maakt samen met onze medewerker een testrit om de nieuwe rijeigenschappen van uw auto te ervaren.

Stap 10

U betaalt onze medewerker het afgesproken bedrag en kunt gaan genieten van het toegenomen vermogen en de verbeterde souplesse van uw auto.

Voor een chiptuning van GO-Eco geldt: 14 dagen niet goed dan originele software terug en geld terug. Alle werkzaamheden van GO-Eco vallen onder de Algemene Voorwaarden van GO-Eco.

Wij weten zeker dat uw gechiptunede auto u aangenaam zal verrassen en voor veel meer rijplezier zal zorgen. Gebruik onze configurator om de vermogenswinst van uw auto in beeld te brengen.

Bekijk wat een GO-Eco Chiptuning voor uw auto zal doen.
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by Orangeline Uitgeest  © i.o.v. GO-Eco Chiptuning