Veelgestelde vragen

Zowel vragen van huishoudelijke aard "hoelang zijn jullie bezig met een chiptuning" als vragen van technische aard "wordt mijn auto ook zuiniger van chiptuning" komen hier aan bod. Staat uw vraag er niet bij of heeft u een vraag over uw speciefieke auto? Belt u ons dan of stuur ons uw vraag via het contactformulier.

Wat zijn de voordelen van je auto laten chippen?


Wanneer een auto is voorzien van een goede chiptuning dan merk je dat al vaak in de eerste meters. Iets wat ons nooit gaat vervelen is de  reactie van onze klant op de chiptuning van zijn of haar auto. Vanzelfsprekend wordt er na de chiptuning een uitgebreide testrit gedaan. Hierin wordt normaal gesproken al snel duidelijk dat de auto veel soepeler aanvoelt, een betere gasresponse heeft en door het toegenomen koppel veel lichter en meer handelbaar aanvoelt. Op het stukje snelweg dat we altijd even meepakken in de testrit, wordt al snel duidelijk dat de motor rustiger loopt, vaak ook minder geluid maakt en ook in de hoge versnellingen veel makkelijker presteert. Dit geldt zowel voor  benzineauto´s en hybrides als de diesels. In alle gevallen neemt de souplesse toe. GO-Eco chiptuned ook veel campers en bedrijfswagens waar vaak flink wat van gevraagd wordt. Onze chiptuning biedt ook daar uitkomst. Door het toegenomen koppel en vermogen hoeft de auto niet meer steeds op de toppen van zijn kunnen te presteren. Dat rijdt veel rustiger en relaxter.

Zal het brandstofverbruik van mijn voertuig veranderen?


Bij normaal dagelijks gebruik kun je merken dat de motor met onze chiptuning efficiënter is geworden. Het toegenomen koppel en vermogen in combinatie met de veel betere afstelling zorgen voor een economischer brandstofverbruik. De motor haalt meer prestatie uit de brandstof. Omdat de kracht is toegenomen, kan de motor nu met een kleiner percentage van de kracht hetzelfde doen. Afhankelijk van de rijstijl kan dit dus voor een verlaging in het brandstofverbruik zorgen. In onze configurator krijg je na het invullen van de gegevens van je auto ook een indicatie van de mogelijke brandstofbesparing.

Hoeveel tijd neemt de tuning in beslag?


Normaal gesproken duurt het chiptunen van een auto bij GO-Eco ongeveer 1,5 a 2 uur. Je kunt er bij ons op wachten. We hebben koffie, wifi en televisie. Vaak zitten er meerdere gezellige klanten met elkaar te kletsen. Ook kun je even meekijken bij de werkzaamheden aan je auto en misschien wel een spectaculaire dynorun op een van onze testbanken meemaken...

 Voor sommige auto´s en voor bepaalde werkzaamheden zoals Stage2 en Stage3 tunings hebben we langer nodig. Dan kan het handig zijn om de auto een dagje bij ons neer te zetten of gebruik te maken van onze haal en breng service. Eventueel kun je gebruik maken van een leenauto. Dit wordt meestal van te voren al aangegeven en besproken.

Wat gebeurt er tijdens het proces?


Wanneer je op je afspraak komt dan kun je je auto voor ons pand parkeren. Je wordt ontvangen bij de balie en je auto wordt opgehaald door een van onze medewerkers en krijgt een kleine technische inspectie. Het hele tuningsproces wordt met je doorgenomen en eventuele vragen, twijfels en wensen worden besproken. Wanneer alles duidelijk is gaat de auto naar de werkruimte. Van de motormanagementsoftware in de ecu maken we een kopie. Die kopie wordt gecontroleerd. Misschien is de auto al getuned? Of niet goed getuned? (We maken van alles mee). Als de software origineel blijkt te zijn dan bewaren we die in onze database als origineel bestand van jouw auto. Dit bestand kunnen we altijd gebruiken om de auto weer standaard te maken. Bijvoorbeeld aan het einde van de leaseperiode of als er technische vragen zijn. De softwarekopie gebruiken we ook om onze tuning op te maken. Hierin nemen we gelijk jouw wensen mee. Gaat het je om een powertuning, een ecotuning of een combinatie van beide? Wat zijn de punten die extra aandacht vragen? Alles wordt van te voren met je doorgesproken en alle aanpassingen kunnen zelfs na de testrit nog verder worden gefinetuned.

Hoe kan ik de resultaten van de motoroptimalisatie verifiëren?


De resultaten qua koppel en vermogen van elke chiptuning kunnen bij GO-Eco te allen tijde worden gecontroleerd op onze testbanken. Een afspraak hiervoor is zo gemaakt. De resultaten voor wat betreft efficiency en betrouwbaarheid kunnen grotendeels ook tijdens de testruns en eventueel ook in een testrit worden gelogd en gecontroleerd.

Hoe gaat het met APK?


Het is toegestaan om de afstelling van de motor van een auto te verbeteren en dat is precies wat een goede chiptuning doet. Het gaat niet alleen om het verbeteren van het koppel en vermogen van de motor. Ook de efficiency van de motor speelt hierbij een rol. Voor het ontwikkelen van onze tunings maken wij gebruik van onze testbanken en beschikken we bij GO-Eco tevens over viergassen meetapparatuur. Dezelfde meetapparatuur als die bij de APK wordt gebruikt. Dit stelt ons in staat om voor elke type motor een optimale afstelling te realiseren. Kracht en efficiency zijn dan perfect in balans en de auto zal zonder problemen elke APK en/of RDW keuring doorstaan.

Kunnen jullie ook mijn versnellingsbak tunen?


Bij een aantal merken en types auto is het mogelijk om de automatische versnellingsbak te tunen. Dat geldt ondermeer voor VAG, BMW, sommige Mercedessen, een aantal Renaults en sommige Amerikaanse auto's. (Als u een aanvraag bij ons doet voor chiptuning dan wordt deze mogelijkheid met u besproken). Deze versnellingsbakken worden aangestuurd door een aparte computer, de TCU. De TCU werkt samen met de ECU en bepaalt voor een groot gedeelte het karakter van de auto. Door het aanpassen van de software in de TCU kunnen we de auto van nog betere rijeigenschappen voorzien. We zorgen dat hij in elke modi precies opschakelt en terugschakelt op de momenten die je normaal gesproken zelf ook zou kiezen. We zorgen dat ie het nieuwe koppel van de aangepaste motormanagement software ook daadwerkelijk kan verwerken, de schakelsnelheid wordt verbeterd en nog veel meer...

Hoe voel je het verschil?


Bij GO-Eco gaat er geen voertuig de deur uit zonder eerst een testrit te hebben gedaan. Zelfs als de auto op onze testbank is geweest en aan alle waarden voldoet, doen we nog een uitgebreide testrit met de klant achter het stuur. Onze chiptuner rijdt altijd mee voor controle. Het gaat namelijk niet alleen om koppel en vermogen. Het gaat er ook om of de afstelling van de auto goed overeenkomt met de verwachtingen en wensen van de klant.

Een goede chiptuning zorgt voor een auto die rustiger aanvoelt. De auto reageert veel beter op het gaspedaal en doet wat er gevraagd wordt, zonder zenuwachtig aan te voelen. Het gaspedaal is veel beter doseerbaar. Vrijwel altijd is de reactie van onze klanten gelijk al enthousiast, maar mochten er na de testrit nog wensen zijn dan kunnen we die vaak direct uitvoeren. Ook als je na weken rijden nog iets opvalt of aangepast wilt hebben binnen de grenzen van de mechanica, dan is daar de mogelijkheid voor bij GO-Eco. Gewoon even bellen, je wensen bespreken en een afspraak maken. Dit valt allemaal onder onze service. Wij zorgen dat je tevreden de deur uitgaat en ook tevreden blijft!

Is het veilig voor mijn auto?


Een zorgvuldig uitgevoerde chiptuning is absoluut veilig voor je auto. Tijdens de testrit merk je vaak gelijk al dat de motor rustiger loopt en z'n taak veel gemakkelijker uitvoert. Een gemakzuchtig uitgevoerde chiptuning echter kan slijtage veroorzaken en de levensduur van diverse componenten van de motor aanzienlijk verkorten. Dat willen wij nooit op ons geweten hebben en daarom zijn wij geen prijsvechters. Het ontwikkelen van een goede chiptuning vergt tijd, up-to-date kennis en up-to-date specialistische apparatuur. Wij hanteren altijd een realistische eerlijke prijs voor de beste chiptuning.

Wordt de levensduur van de motor verkort?


Bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud, zal een zorgvuldig ontwikkelde chiptuning de levensduur van de motor eerder verlengen. (Zie ook: Is chiptuning veilig voor mijn auto?)

Zal de emissie van mijn voertuig veranderen?


De emissiewaarden van een voertuig kunnen zeker veranderen na een chiptuning. Alle door GO-Eco ontwikkelde tunings zijn zorgvuldig getest op uitstoot. Wij beschikken hiervoor over twee testbanken en een viergassen-meetstation zoals dat ook voor de APK wordt gebruikt.

Valt motor optimalisatie onder de garantie van de fabrikant?


Veel dealers en garagebedrijven tot ver buiten Noord Holland, verwijzen hun klanten graag naar GO-Eco voor een betere afstelling van hun auto. In sommige gevallen echter kan de fabrieksgarantie van een nieuw voertuig komen te vervallen als er sprake is van chiptuning. In dat geval is het goed te weten dat we vrijwel elk voertuig weer terug naar origineel kunnen brengen voordat er aanspraak op fabrieksgarantie wordt gedaan. (Onze ervaring leert dat dit vrijwel nooit nodig is).

Beïnvloedt chiptuning de verzekeringspremie van mijn voertuig?


Een goed uitgevoerde tuning zal de verzekeringspremie van het voertuig niet beinvloeden. In opdracht van een aantal van onze klanten hebben we de afgelopen jaren hier navraag na gedaan bij diverse verzekeringsmaatschappijen.

Wat is het verschil tussen stage 1 en stage 2 chiptuning?


Bij GO-Eco geldt: een Stage1 chiptuning is het maximale dat je op een verstandige manier via de software uit een motor kunt halen.  Bij een Stage2 tuning bij GO-Eco wordt de auto sowieso op de dyno afgesteld en is het noodzakelijk om eerst mechanische aanpassingen te doen. Denk hierbij aan downpipes, aangepast uitlaatsysteem, intakesysteem, brandstofpomp, injectoren, intercooler en voor Stage3 zelfs een hybride of grotere turbo of Supercharger. GO-Eco is officieel dealer van RVS Uitlaatdelen, Akrapovic, Eventuri, Pure Turbo's en vele andere bekende merken. Graag maken we een afspraak om je wensen voor een Stage2 of Stage3 tuning te bespreken en de uitvoering daarvan in te plannen. We zijn geen garagebedrijf en dat willen we ook niet worden, maar bij GO-Eco Chiptuning beschikken we wel over ervaren monteurs en diverse autobruggen om alle werkzaamheden in dienst van de Stage2 en Stage3 tunings uit te voeren.

Maatwerk - Wat zijn de opties?


Is het mogelijk om een aangepaste chiptuning te krijgen op basis van mijn specifieke wensen?

 Jazeker! Stel ons voor de uitdaging  en we gaan er alles aan doen om de chiptuning (binnen de veilige grenzen van de mechanica) aan jouw specifieke wensen te laten voldoen. Dit geldt zowel voor de tuning van het motormanagement als voor de afstelling van diverse automatische versnellingsbakken. Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent.

Klanttevredenheid, wat gebeurt er als ik niet tevreden ben?


Wanneer een GO-Eco chiptuning niet aan de verwachtingen voldoet, dan is er meestal iets mechanisch met de auto aan de hand. Vaak wordt dat dan op  de testbank of tijdens de testrit al duidelijk. Onze technische specialisten gaan aan de slag om het eventuele onderliggende probleem op te sporen en als het even kan direct te verhelpen. Soms is hier een vervolgafspraak voor nodig of is een bezoekje aan de garage noodzakelijk. Zo hebben we al honderden problemen en mankementen opgespoord en opgelost die niets met de tuning te maken hadden, maar de tuning wel in de weg zaten. Mocht je om een andere reden niet tevreden zijn met onze chiptuning en we kunnen je niet tevreden krijgen, dan krijg je in alle gevallen de originele software terug en het volledige aankoopbedrag retour. Zie hiervoor ook onze garantievoorwaarden.

Kan ik na het tunen nog steeds normaal onderhoud uitvoeren aan mijn voertuig?


Is je auto door ons Stage1 gechiptuned (zie ook: wat is het verschil tussen stage1 en stage2 tuning) dan volstaat normaal regulier onderhoud. Hebben wij je auto Stage2 of Stage3 getuned, dan bespreken wij graag met jouw garagebedrijf het benodigde onderhoud en de gewenste intervallen.

Wil je weten of je auto al getuned is?


Het is niet voor niets dat we bij GO-Eco met regelmaat de vraag krijgen om een aangekochte auto te controleren. Is ie al getuned? Is ie goed getuned? Dat checken we graag voor jou. Is ie al getuned en is alles in orde, dan brengen we alleen een klein bedrag onderzoekskosten in rekening. Als het (veel) beter of veiliger kan dan kunnen we het voertuig, als je wilt, voorzien van een tuning die direct en merkbaar verschil maakt.

Wat houdt een chiptuning precies in?


Chiptuning is het optimaliseren van de motormanagementsoftware van een voertuig. Elke moderne verbrandingsmotor wordt aangestuurd door de software in de computer van het voertuig. Wanneer deze software op de juiste manier wordt aangepast en verbeterd, zal het voertuig daarna over meer koppel en vermogen beschikken. Dit resulteert in een vaak sterke verbetering van de gasresponse, de souplesse en het brandstofverbruik.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een chiptuning service?


De kosten hangen af van de kwaliteit van de tuningsoftware en de zorgvuldigheid waarmee deze is ontwikkeld. Om een goede chiptuning te ontwikkelen zijn een testbank en geavanceerde meetapparatuur onmisbaar. Een chiptuner die hierover beschikt en ermee om weet te gaan ontwikkelt tunings die veilig zijn voor de motor en aansluiten op de wensen van de klant. Zo'n tuning op maat hoeft niet extreem veel te kosten. GO-Eco hanteert altijd een realistische eerlijke prijs voor de beste chiptuning in zowel performance als economisch opzicht.

Is chiptuning schadelijk voor mijn motor?


Een zorgvuldig ontwikkelde en op de testbank geteste chiptuning is absoluut niet schadelijk voor de motor. Tijdens de testrit merk je direct dat de motor mooier loopt, soms zelfs beter klinkt en met meer souplesse oppakt in de lage toeren. Een goed uitgevoerde tuning zal de levensduur van een motor (bij normaal gebruik) zelfs verlengen.

Kan de chiptuning worden teruggedraaid als dat nodig is?


Van elk voertuig dat wij bij GO-Eco chiptunen maken we een back-up van de originele software. Deze bewaren we in onze database. Zo kunnen we altijd de originele software terugplaatsen en de chiptuning tijdelijk of helemaal ongedaan maken.

Hoe zal chiptuning de brandstofefficiëntie en de emissies van mijn voertuig beïnvloeden?


Een goed getunede motor zal bij normaal gebruik en in dezelfde omstandigheden zelfs minder uitstoot hebben dan een niet getunede variant. De tunings van GO-Eco Chiptuning zijn met ons viergassenmeetstation zorgvuldig getest en afgesteld op de geldende emissie eisen.

Staat uw vraag er niet bij? Bel ons of stel hier uw vraag...
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by Orangeline Uitgeest  © i.o.v. GO-Eco Chiptuning